Agapanthus 'Midnight Blue' (bladverliezend)

Agapanthus 'Midnight blue'Agapanthus 'Midnight blue'Agapanthus 'Midnight blue'Agapanthus 'Midnight blue'Agapanthus 'Midnight blue'Agapanthus 'Midnight blue'Agapanthus 'Midnight Blue' (bladverliezend)Agapanthus 'Midnight Blue' (bladverliezend)
Botanische naam

Agapanthus 'Midnight Blue' (syn. Agapanthus campanulatus 'Midnight Blue')

Nederlandse naam Kaapse lelie, Liefdesbloem, Afrikaanse lelie 'Midnight Blue'
Beschrijving

Compacte, iets latere, bladverliezende Agapanthus, bloeit met middelgrote bloemhoofden met aan de binnenkant violetblauwe bloemen met een witte basis en aan de buitenkant donker violetblauw, de helmknop is violetpaars.

Oorsprong 1976 Phillip Wood. Deze lage donkerblauwe en bladverliezende Agapanthus werd uit zaad opgekweekt dat Philip Wood vanuit Zuid Afrika verkreeg. De introductie gebeurde door kwekerij Donard Nursery in Noord -Ierland.
Hoogte 0,7m
Bloeiperiode eind juni- juli- augustus
Bloeiwijze

20 bloemen met een doorsnee van 1,5 cm, bloemen zijn aan de binnenkant violetblauw met een witte basis en aan de buitenkant donker violetblauw. Helmknop is violetpaars.

Standplaats Volle zon in goed doorlaatbare grond.
Extra Wordt vaak in de handel gepresenteerd opgekweekt uit zaad- zorg er voor dat u een vegetatief vermeerderd exemplaar koopt, gezaaide exemplaren hebben niet steeds dezelfde eigenschappen .
Te koop

Voorlopig beperkt verkrijgbaar

Heeft u een vraag over de Agapanthus 'Midnight Blue'?

Contacteer ons