Over ons

"Agapanthus, wat een wonderlijk sierlijke plant. In de zomer kroont hij zich de keizer van de tuin met zijn recht opgaande stengels waarop prachtige dikke bloemknoppen komen die zich ontluiken in prachtige tinten blauw of wit."

Zo dacht ik over deze planten toen ik zelf als jonge knaap Agapanthus leerde kennen op de Agapanthusdagen van Maurice Vergote. Dit gevoel bleef me altijd bij en het werd al snel duidelijk dat ik ooit iets met deze planten wou gaan doen.

Toeval wil dat op een dag Maurice de kweek en collectie niet meer kon bolwerken door gezondheidsredenen. De toekomst voor dit jarenlange werk en kennis dreigde verloren te gaan. Ik kon dit niet laten gebeuren en samen met Maurice en zijn kennis verhuisden we de kwekerij naar waar hij nu gelegen is te Aalter.

Met veel enthousiasme bouw ik de collectie van Maurice verder uit en ieder jaar worden nieuwe, prachtig bloeiende variëteiten aan het bestaande gamma toegevoegd. Dit is een mooi verhaal waar jarenlange kennis en ervaring worden doorgegeven aan een nieuwe jonge generatie, en dit verderzetten met evenveel enthousiasme en passie voor het vak als mijn voorganger.

Ondertussen is de liefde voor Agapanthus ook overgesprongen op mijn steun en toeverlaat en grote liefde Lauren, die met veel plezier een helpende hand is op de kwekerij!

Tot snel,

Tim en Lauren

Over ons
 fotograaf is Davy Coghe
Over ons
Mezelf en Maurice Vergote
goud op Beervelde
Maurice Vergote
Over ons
Showtuin Agapanthus
Beursopstelling te Celles
Beervelde
Bedrijfswagen
De opendeurdagen trekken mensen wereldwijd aan
Zilveren medaille te Beervelde
Agapanthus 'Marijke' als snijbloem
Over ons
Over ons
'Maurice' onze trouwe viervoeter
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
Over ons
 fotograaf is Davy Coghe

Heeft u een vraag over de Agapanthus?

Contacteer ons