Agapanthus 'Loch Hope' (bladverliezend)

Agapanthus 'Loch Hope' (bladverliezend)Agapanthus 'Loch Hope' (bladverliezend)Agapanthus 'Loch Hope' (bladverliezend)Agapanthus 'Loch Hope' (bladverliezend)Agapanthus 'Loch Hope' (bladverliezend)
Botanische naam

Agapanthus 'Loch Hope' 1974 - 'The Crown Estate, Windsor Uk ) AGM (award of garden merit)

Nederlandse naam Kaapse lelie, Liefdesbloem, Afrikaanse lelie 'Loch Hope'
Beschrijving

Deze blauwe, bladverliezende Agapanthus werd genoemd naar een meer in Schotland en is een van de enige cultivars die beloond werd met een AGM. Hij heeft een platte bloeiwijze en is omwille van de eerder hangende bloemen niet populair voor de snijbloemhandel, maar zeer geprezen bij de particuliere kweker. De bladeren zijn 30 tot 50cm lang en 3cm breed, de bloemstengels zijn rond en stevig , groen met paars van kleur en 60- tot meer dan 100cm hoog.

Oorsprong 1974 - The Crown Estate , Windsor UK (a form of A. dyeri [A. inapertus subsp. intermedius] per Gillissen 1980)
raised by The Crown Estate, Windsor, UK, introduced in 1974, and still in cultivation. Hier zit wat 'inapertus' bloed in en dat is goed te zien aan de iets wat hangende bloemen.
Hoogte 0,6-1m
Bloeiperiode midden juli- augustus- september
Bloeiwijze Platte bloeiwijze, doorsnee van 12-16 cm, bevat gemiddeld 50-70 bloemen. De binnenkant van de bloem (3,8cm lang) is violetblauw met een donkerdere nerf in het centrum, de buitenkant is paarsgetint aan de basis. De meeldraden steken niet uit en helmknop is eerder donker violet van kleur.
Standplaats volle zon , in goed doorlaatbare grond
Extra Wordt vaak in de handel gepresenteerd opgekweekt uit zaad- zorg er voor dat u een vegetatief vermeerderd exemplaar koopt, gezaaide exemplaren hebben niet steeds dezelfde eigenschappen ! Al onze exemplaren op de kwekerij zijn vegetatief vermeerderd.
Te koop Voorlopig beperkt verkrijgbaar

Heeft u een vraag over de Agapanthus 'Loch Hope'?

Contacteer ons